כניסה
למנויות
צרו קשר

ממרח שהופך לקציצות עדשים שחורות. מתכון מתגלגל.

ממרח שממש כיף וטעים לאכול.
כשמכינים כמות גדולה, חלק ממנו הופך בקלות לקציצות אפויות בתנור.
אם אחרי יומיים נשאר לך ממרח במקרר - זה בדיוק הזמן להמיר אותו לקציצות שאפשר להקפיא ולהגיש עם רוטב מענג כעיקרית.
מתכון שכיף להכין בכל פעם מחדש!

רכיבים:
1 בצל
1 זוקיני (או קישוא)
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות (אפשר גם מושרות בלבד)
כפית אבקת שמרי בירה (לא חובה, אך מוסיפה עומק טעמים)
מלח
פלפל שחור
מעט כמון
1 כף שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והזוקיני בשמן זית עד להשחמה.
מבשלים את העדשים במים רותחים ללא מלח:
עדשים מונבטות – כ־8 דקות מרתיחה.
עדשים שרק הושרו – כ־15 דקות.
עדשים שלא הושרו – זמן הבישול מתארך (כ־25 דקות).


טוחנים את כל הרכיבים יחד עד למרקם חלק.
מוסיפים שמרי בירה, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.


ניתן להכין מהתערובת קציצות קטנטנות (כ־1 כפית גדושה לקציצה) ולאפות בתנור.
כיצד נתייחס?


אם הכנו עם עדשים מונבטות נתייחס לכל הכמות שיוצאת כ 3 מנות חלבון.
ניתן לשלב כממרח או כמנה עיקרית טבעונית עשירה.

ערכים ל־100 גרם לפי ערכים של עדשים מונבטות:
קלוריות 106 KCAL
חלבון 9 גרם
פחמימות 18 גרם
שומנים 0.8 גרם

 

 

להאמין. לפעול. להגשים.